Kleur­rij­ke sla­wraps met ma­ge­re var­kens­reep­jes

Nu kan iedereen zijn eigen blaadjes vullen!

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Nu kan iedereen zijn eigen blaadjes vullen! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snipper ondertussen de ui en doe in een kommetje. Schenk er zoveel kokend water bij tot de ui onderstaat en laat even staan. Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.
  3. Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om. Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.
  4. Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kleurrijke slawraps met magere varkensreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke sla­wraps met ma­ge­re var­kens­reep­jes

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 2 tl picadillo

Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • ½ rode ui

Snipper ondertussen de ui en doe in een kommetje. Schenk er zoveel kokend water bij tot de ui onderstaat en laat even staan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

5
5

Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.

6
6
  • 400 g (magere) shoarmareepjes

Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om.

7
7
  • 300 g mais in blik
  • 2 kropjes babyromainesla

Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.

8
8

Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.