Kleurrijke slawraps met magere varkensreepjes
Nu kan iedereen zijn eigen blaadjes vullen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg roodschillige aardappel
- 2 tl picadillo
- 2 el arachideolie
- ½ rode ui
- 250 g cherrytomaten
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 400 g (magere) shoarmareepjes
- 300 g mais in blik
- 2 kropjes babyromainesla
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- Snipper ondertussen de ui en doe in een kommetje. Schenk er zoveel kokend water bij tot de ui onderstaat en laat even staan. Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.
- Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om. Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.
- Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 720 mg
- vezels 13 g
Pittigheid
Ook te zien in
Kleurrijke slawraps met magere varkensreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kleurrijke slawraps met magere varkensreepjes
- 1 kg roodschillige aardappel
- 2 tl picadillo
Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Bestrooi met de picadillo.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- ½ rode ui
- 250 g cherrytomaten
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Snijd de tomaten in kwarten. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Giet de ui af en meng met de tomaat en paprika tot een salsa.
- 400 g (magere) shoarmareepjes
Bak de shoarmareepjes in 8 min. op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Schep regelmatig om.
- 300 g mais in blik
- 2 kropjes babyromainesla
Spoel ondertussen de mais af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze.
Serveer de aardappelen, shoarma, salsa, mais en sla in aparte schalen op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap vullen.