Aziatische slawraps met kip & rijst
Gebruik sla als wrap en vul ze met pandanrijst en kip met sesam ketjap.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g pandanrijst
- 2 middelgrote uien
- 1 el arachideolie
- 300 g kipgehakt naturel
- 400 g spitskolen
- 240 ml woksaus ketjap sesam
- 2 kropjes babyromainesla
- 2 bosuitjes
- 1 el sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
- Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de helft van de woksaus toe en roerbak 3 min. Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.
- Serveer de rijst, het kipgehakt, de rest van de woksaus, de bosui en het sesamzaad in aparte kommetjes. Schep steeds wat rijst, kipgehakt, bosui en sesam- zaad in een slablad, rol op en dip in de woksaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 57 g
waarvan suikers 15 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 960 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Aziatische slawraps met kip & rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische slawraps met kip & rijst
- 200 g pandanrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
- 2 middelgrote uien
- 1 el arachideolie
- 300 g kipgehakt naturel
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
- 400 g spitskolen
- 120 ml woksaus ketjap sesam
Voeg de spitskool en de helft van de woksaus toe en roerbak 3 min.
- 2 kropjes babyromainesla
- 2 bosuitjes
Haal ondertussen de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.
- 120 ml woksaus ketjap sesam
- 1 el sesamzaad
Serveer de rijst, het kipgehakt, de rest van de woksaus, de bosui en het sesamzaad in aparte kommetjes.
Schep steeds wat rijst, kipgehakt, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en dip in de woksaus.