Sla-wraps met rund­vlees en Chi­ne­se kool

Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

(19) waardeer
hoofdgerecht Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps! 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.
  2. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
  4. Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

variatietip:

Vervang het gehakt door rulstukjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2021 nr. 01 - Een goed begin! , Allerhande Box week 31 2017 , Allerhande Box

Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla-wraps met rund­vlees en Chi­ne­se kool

1
1
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 400 g winterpeen

Haal 20 blaadjes los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof.

2
2
  • 2 salade-uien
  • 2 el arachideolie
  • 4 el wittewijnazijn
  • 1 el kristalsuiker

Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de olie, de azijn en de suiker door de geraspte peen.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 8 g verse gember

Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • ½ el kristalsuiker

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 5 el sambal badjak
  • 5 el ketchup
  • 200 g Chinese kool

Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 125 g taugé

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta, de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.

8
8

Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

variatietip:

Vervang het gehakt door rulstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.