Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kropjes babyromainesla
- 400 g winterpeen
- 2 salade-uien
- 4 el arachideolie
- 4 el wittewijnazijn
- 1½ el kristalsuiker
- 2 tenen knoflook
- 8 g verse gember
- 300 g rundergehakt
- 5 el sambal badjak
- 5 el ketchup
- 200 g Chinese kool
- 125 g taugé
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.
- Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
- Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
variatietip:
Vervang het gehakt door rulstukjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 13 g -
vet 28 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 840 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
- 2 kropjes babyromainesla
- 400 g winterpeen
Haal 20 blaadjes los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof.
- 2 salade-uien
- 2 el arachideolie
- 4 el wittewijnazijn
- 1 el kristalsuiker
Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de olie, de azijn en de suiker door de geraspte peen.
- 2 tenen knoflook
- 8 g verse gember
Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn.
- 1 el arachideolie
- ½ el kristalsuiker
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur.
- 300 g rundergehakt
Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 5 el sambal badjak
- 5 el ketchup
- 200 g Chinese kool
Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm.
- 1 el arachideolie
- 125 g taugé
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta, de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
variatietip:
Vervang het gehakt door rulstukjes.