bewaar
Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool
bewaar

Sla-wraps met rundvlees en Chinese kool

Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

25 min. bereiden
zeer pittig
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kropje babyromainesla

400 g

winterpeen

2

salade-ui

4 el

arachideolie

4 el

wittewijnazijn

1½ el

kristalsuiker

2 tenen

knoflook

8 g

verse gember

300 g

rundergehakt

5 el

sambal badjak

5 el

ketchup

200 g

Chinese kool

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • rasp

Wikkel sla om rundvlees en kool en je hebt de knapperigste sla-wraps!

Aan de slag

1

Haal 20 blaadjes (per 4 personen) los van de babyromainesla en snijd de rest van de sla fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de fijngesneden sla, de helft van de olie, de azijn en ⅔ van de suiker door de geraspte peen.

2

Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta (per 4 personen), de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.

4

Serveer met de wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

variatietipVervang het gehakt door rulstukjes.