Ar­gen­tijn­se kip­bur­ger met blauw­a­der­kaas

Burgers maak je ook heel makkelijk zelf. Extra lekker als je er wat smaakvolle kruiden bij gebruikt.

(5) waardeer
argentijns hoofdgerecht Burgers maak je ook heel makkelijk zelf. Extra lekker als je er wat smaakvolle kruiden bij gebruikt. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de scharrelkipdijfilet, Argentijnse kruiden en eventueel zout in de keukenmachine en maal bijna fijn. Houd een klein deel van de kruiden achter. Vorm er met vochtige handen de burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verkruimel de kaas en meng met de roomkaas. Verdeel dit kaasmengsel de laatste 3 min. over de burgers en laat smelten. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Laat de gegrilde rode paprika uitlekken, maar vang 2 el olie (bij 4 personen) op. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn. Meng de rest van de Argentijnse grillkruiden met de opgevangen olie, peper en eventueel zout. Meng de paprikareepjes, cherrytomaten, peterselie en kruidenolie in een schaal.
  4. Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de kipburger, het kaasmengsel en de peperringetjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer samen met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Argentijnse kipburger met blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ar­gen­tijn­se kip­bur­ger met blauw­a­der­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g scharrelkipdijfilet
  • 2 el Euroma Argentijnse grillkruiden

Doe de scharrelkipdijfilet, de kruiden en eventueel zout in de keukenmachine en maal bijna fijn.

3
3

Vorm er met vochtige handen de burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 50 g Bleu d'Auvergne
  • 50 g roomkaas naturel

Verkruimel de kaas en meng met de roomkaas. Verdeel dit kaasmengsel de laatste 3 min. over de burgers en laat smelten.

5
5
  • 4 biologische rozenbroodjes

Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de gegrilde rode paprika uitlekken, maar vang 2 el olie (bij 4 personen) op. Snijd de paprika in reepjes.

7
7
  • 400 g rivolo cherrytomaten
  • 20 g verse peterselie

Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn.

8
8
  • ½ el Euroma Argentijnse grillkruiden

Meng de rest van de Argentijnse grillkruiden met de opgevangen olie, peper en eventueel zout.

9
9

Meng de paprikareepjes, cherrytomaten, peterselie en kruidenolie in een schaal.

10
10
  • 1 jalapeñopeper

Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

11
11
  • 1 kropje babyromainesla

Snijd de broodjes open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes.

12
12

Beleg achtereenvolgens met de kipburger, het kaasmengsel en de peperringetjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer samen met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.