Vegan pizza's
Vegan pizza's

Vegan pizza's

Een echte Italiaanse pizza is dun, knapperig en belegd met de lekkerste ingrediënten. En dat lukt vegan net zo goed! Maak je veganistische pizza dus zeker zelf. Wat dacht je van de vegan ‘Margherita’ of de vegan pizza vol groente?

Vegan pizza ‘Margherita’ maken: zo doe je dat

Vegan pizza ‘Margherita’ maken: zo doe je dat

  1. Los in een kom het zout op in het water. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of met de hand. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand. Haal het deeg uit de mengkom.
  2. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
  3. Neem het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 2-3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
  4. Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 250 °C. Rasp het alternatief voor prosociano.
  5. Bestuif het werkblad met het griesmeel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van Ø 25 cm van. Klop het overtollige griesmeel eraf. Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van het geraspte alternatief voor mozzarella en ¼ van het alternatief voor prosociano erover. Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven.
  6. Schep de pizza uit de oven en bestrooi met wat basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.