Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Rol 1 rol pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en 1 rol pizzadeeg op een met bakpapier bekleed rooster. Besmeer beide met de helft van de tomatenpuree. Laat 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de helft van de cherrytomaten, van de champignons, van de uien en van de vegan shoarma over de 2 pizza’s en top af met de helft van het plantaardige rasp. Bak de 2 pizza’s 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Maak zo ook de andere 2 pizza’s.
Pers ondertussen de knoflook en snijd de bieslook fijn. Meng de plantaardige mayonaise, de soja-gurt de knoflook en de bieslook in een kom en roer goed door.
Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s en besprenkel met de gurt-saus en de sriracha.
Plantaardige pizza shoarma
Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.
- variatietipHoud je niet van pittig, laat dan de sriracha weg.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Plantaardige pizza shoarma
Vegan pizza shoarma: vervang het vlees voor shoarma van paddenstoelen en plantaardige rasp. Dat we daar niet eerder aan gedacht hadden! Uiteraard met je favo (vegan) witte en rode saus.

hoofdgerecht
4 personen
1175 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Rol 1 rol pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en 1 rol pizzadeeg op een met bakpapier bekleed rooster. Besmeer beide met de helft van de tomatenpuree. Laat 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de helft van de cherrytomaten, van de champignons, van de uien en van de vegan shoarma over de 2 pizza’s en top af met de helft van het plantaardige rasp. Bak de 2 pizza’s 15-20 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Maak zo ook de andere 2 pizza’s.
Pers ondertussen de knoflook en snijd de bieslook fijn. Meng de plantaardige mayonaise, de soja-gurt de knoflook en de bieslook in een kom en roer goed door.
Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s en besprenkel met de gurt-saus en de sriracha.
variatietip:Houd je niet van pittig, laat dan de sriracha weg.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten
2 rode uien
4 rollen koelvers pizzadeeg
100 g tomatenpuree
250 g gesneden kastanjechampignons
360 g vegan shoarma paddenstoelen
150 g plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
1 teen knoflook
10 g verse bieslook
8 el plantaardige vegan mayo
8 el plantaardige soja gurt ongezoet
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 el sriracha
Dit heb je nodig
bakpapier