Havermoutpannenkoeken
Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Vullend, zacht en luchtig: een dag die begint met havermoutpannenkoeken wordt hoe dan ook een succes. Top je pannenkoek af met fruit voor extra smaak én vitamines. Heerlijk!

Havermoutpannenkoeken recepten

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat
Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 150 g vezelrijke havermout grove vlokken
  • ½ tl zout
  • 2 rijpe bananen
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml Oatly haverdrank
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 tl zonnebloemolie
  • 300 g kokosyoghurt
  • 4 el vloeibare honing
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
  1. Maal de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Prak de bananen. Klop in een kom de eieren, geprakte bananen, havermoutmelk en kaneel met een garde door de havermout.
  2. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 dikke pannenkoeken van ca. Ø 10 cm (American pancakes). Bak de pannenkoeken aan beide kanten in. ca. 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 2 porties.
  3. Serveer met de kokosyoghurt en honing.

Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam

Havermoutpannenkoeken for breakfast! En alsof pannenkoekjes van havermout nog niet lekker genoeg waren, krijgen deze pancakes nét dat beetje extra door de homemade bosbessenjam gemaakt van diepvriesfruit. Een gezond ontbijt om van te smullen dus!

INGREDIËNTEN
1 doosjevol wilde bosbes  (250 g, AH Biologisch, diepvries)
150 g havermout  fijne vlokken
200 ml haverdrink
2 eieren
2...

00:26