Havermoutpannenkoeken
Vullend, zacht en luchtig: een dag die begint met havermoutpannenkoeken wordt hoe dan ook een succes. Top je pannenkoek af met fruit voor extra smaak én vitamines. Heerlijk!

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat
Ingrediënten
8 porties
150 g
vezelrijke havermout grove vlokken
½ tl
zout
2
rijpe bananen
2
middelgrote eieren
250 ml
Oatly haverdrank
½ tl
gemalen kaneel
3 tl
zonnebloemolie
300 g
kokosyoghurt
4 el
vloeibare honing
Dit heb je nodig
keukenmachine
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
- Maal de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Prak de bananen. Klop in een kom de eieren, geprakte bananen, havermoutmelk en kaneel met een garde door de havermout.
- Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 dikke pannenkoeken van ca. Ø 10 cm (American pancakes). Bak de pannenkoeken aan beide kanten in. ca. 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 2 porties.
- Serveer met de kokosyoghurt en honing.