Havermoutpannenkoeken
Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Vullend, zacht en luchtig: een dag die begint met havermoutpannenkoeken wordt hoe dan ook een succes. Top je pannenkoek af met fruit voor extra smaak én vitamines. Heerlijk!

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat

Havermoutpannenkoeken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

8 porties

150 g

vezelrijke havermout grove vlokken

½ tl

zout

2

rijpe bananen

2

middelgrote eieren

250 ml

Oatly haverdrank

½ tl

gemalen kaneel

3 tl

zonnebloemolie

300 g

kokosyoghurt

4 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

  1. Maal de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Prak de bananen. Klop in een kom de eieren, geprakte bananen, havermoutmelk en kaneel met een garde door de havermout.
  2. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 dikke pannenkoeken van ca. Ø 10 cm (American pancakes). Bak de pannenkoeken aan beide kanten in. ca. 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 2 porties.
  3. Serveer met de kokosyoghurt en honing.