Groe­ne smoot­hie pan­ca­kes van Chickslo­ve­food

Uit het Meal planning-kookboek van Chickslovefood.

(1) waardeer
brunch Uit het Meal planning-kookboek van Chickslovefood. 5 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een heel fijn meel. Haal uit de kom en zet even weg. Pers het sap uit de sinaasappel en doe het in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de spinazie toe en maal fijn. Doe dan de banaan, het ei en het havermeel erbij en maal kort door tot een glad beslag.
  2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en maak 2 pannenkoekjes van het beslag. Bak ze anderhalve minuut aan beide kanten. Schep uit de pan en herhaal met het overige beslag. 3 pannenkoekjes volstaan als ontbijt.

Tip:

Meer zin in een gewone smoothie? Banaan, spinazie en het sap van een sinaasappel in een blender met een glas water zijn een topcombi! En ook je smoothie kun je invriezen, in een diepvrieszakje bijvoorbeeld.

bewaartip:

Bewaar de pancakes in een luchtdichte doos in de koelkast. Je kunt ze 2 dagen bewaren. Voor het serveren hoef je ze alleen nog even om en om te verwarmen in de koekenpan.

bewaartip:

Of vries ze in! Voordat je ze wilt eten alleen nog even bakken totdat ze ontdooid zijn en klaar is je ontbijt.

video

Groe­ne smoot­hie pan­ca­kes van Chickslo­ve­food

Allerhande kookt met... - 00:59 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Groene smoothie pancakes van Chickslovefood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne smoot­hie pan­ca­kes van Chickslo­ve­food

1
1
  • 75 g havermout

Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een heel fijn meel. Haal uit de kom en zet even weg.

2
2
  • 1 perssinaasappel

Pers het sap uit de sinaasappel en doe het in de mengkom van de keukenmachine.

3
3
  • 20 g verse spinazie
  • 1 banaan
  • 1 middelgroot ei

Voeg de spinazie toe en maal fijn. Doe dan de banaan, het ei en het havermeel erbij en maal kort door tot een glad beslag.

4
4
  • 2 el (olijf)olie

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en maak 2 pannenkoekjes van het beslag. Bak ze anderhalve minuut aan beide kanten.

5
5

Schep uit de pan en herhaal met het overige beslag. 3 pannenkoekjes volstaan als ontbijt.

bewaartip:

Bewaar de pancakes in een luchtdichte doos in de koelkast. Je kunt ze 2 dagen bewaren. Voor het serveren hoef je ze alleen nog even om en om te verwarmen in de koekenpan.

bewaartip:

Of vries ze in! Voordat je ze wilt eten alleen nog even bakken totdat ze ontdooid zijn en klaar is je ontbijt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.