Har­ti­ge ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met spek en bies­look

Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche.

(1) waardeer
ontbijt Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche. 6 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal ondertussen de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  2. Klop in een kom met een garde de eieren en havermoutmelk door de havermout. Schep de uitgebakken spekreepjes en ⅔ van de bieslook erdoor. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin een soeplepel beslag. Zo krijg je 6 pannenkoeken van ca. Ø 15 cm. Bak de pannenkoeken in ca. 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de crème fraîche.

Tip:

Lekker met gehalveerde cherrytomaten.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2018

Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met spek en bies­look

1
1
  • 100 g gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 150 g vezelrijke havermout grove vlokken
  • ½ tl zout

Maal ondertussen de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten.

3
3
  • 10 g verse bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml Oatly haverdrank

Klop in een kom met een garde de eieren en havermoutmelk door de havermout. Schep de uitgebakken spekreepjes en ⅔ van de bieslook erdoor.

5
5
  • 6 tl arachideolie

Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin een soeplepel beslag. Zo krijg 6 pannenkoeken van ca. Ø 15 cm.

6
6

Bak de pannenkoeken in ca. 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 125 g crème fraîche

Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.