bewaar
Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook
Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook
bewaar

Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook

Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

6 porties

100 g

gerookte spekreepjes

150 g

vezelrijke havermout grove vlokken

½ tl

zout

10 g

verse bieslook

2

middelgrote eieren

250 ml

Oatly haverdrank

6 tl

arachideolie

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal ondertussen de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

2

Klop in een kom met een garde de eieren en havermoutmelk door de havermout. Schep de uitgebakken spekreepjes en ⅔ van de bieslook erdoor. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin een soeplepel beslag. Zo krijg je 6 pannenkoeken van ca. Ø 15 cm. Bak de pannenkoeken in ca. 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de crème fraîche.

algemeenLekker met gehalveerde cherrytomaten.