Glutenvrije hapjes

Borrelen, maar geen gluten? Maak dan glutenvrije hapjes, die zet je in een handomdraai op tafel. Nachos van maistortilla, auberginerolletjes en whipped feta doen het altijd goed. Stel snel je glutenvrije borrelplank samen!

Glutenvrije hapjes recepten

Glutenvrij hapje maken

Ingrediënten

Aantal porties

150 gram AH Vrij van gluten pannenkoekenmix

1 theelepel bakpoeder

200 ml halfvolle melk

2 middelgrote eieren

30 gram ongezouten roomboter

6 plakjes parmaham

60 gram zongedroogde tomatentapenade

12 blaadjes verse basilicum

  1. Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.

  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.

Hoe zorg je voor variatie in glutenvrije hapjes?

Hoe zorg je voor variatie in glutenvrije hapjes?

Met glutenvrije hapjes kun je net zo goed variëren als andere borrelhapjes. Combineer warme en koude hapjes, speel met structuren en wissel af tussen hartig en zoet. Gebruik glutenvrije vervangers zoals crackers of wraps, maar ook van nature glutenvrije ingrediënten zoals groenten, kaas, noten en rijst. Verschillende keukens en verrassende vullingen zorgen voor extra afwisseling op tafel.

Welke ingrediënten zijn geschikt voor glutenvrije hapjes?

Er is ontzettend veel mogelijk! Ga voor van nature glutenvrije ingrediënten zoals groenten, fruit, aardappelen, ei, vlees, vis, peulvruchten, kaas, noten en zaden. Voor de basis van je hapje kun je kiezen voor glutenvrije crackers, rijstwafels, maiswraps, boekweitblini’s of zelfgemaakte falafel. Ook zijn er volop glutenvrije vervangers van bladerdeeg, pizzabodems of broodsticks verkrijgbaar – handig als je een klassiek recept wilt aanpassen.

Welke ingrediënten zijn geschikt voor glutenvrije hapjes?

Auberginerolletjes met mozzarella

Auberginerolletjes met mozzarella: het is het perfecte vegetarische hapje voor bij de borrel of barbecue. Fris dankzij de munt, romig dankzij de mozzarella en pittig dankzij het rode pepertje. Enne, het is ook een favoriet op tafel bij mensen die glutenvrij eten! 

INGREDIËNTEN
2 aubergines
6 el olijfolie met citroen
250 g mozzarella (bol 125 g)
1 bakje munt (15 g)
1 rode peper
...

00:26