Glu­ten­vrije bli­ni's

Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack. 12 stuks
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.

combinatietip:

Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije blini's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije bli­ni's

1
1
  • 150 g AH Vrij van gluten pannenkoekenmix
  • 1 tl bakpoeder

Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom.

2
2
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 middelgrote eieren

Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3
  • 15 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min.

4
4
  • 15 g ongezouten boter

Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal.

5
5
  • 6 plakjes parmaham
  • 60 g zongedroogde tomatentapenade
  • 12 blaadjes verse basilicum

Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.

combinatietip:

Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.