Glutenvrije blini's
Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g AH Vrij van gluten pannenkoekenmix
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- 30 g ongezouten roomboter
- 6 plakjes parmaham
- 60 g zongedroogde tomatentapenade
- 12 blaadjes verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.
combinatietip:
Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 240 mg
Ook te zien in
Glutenvrije blini's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Glutenvrije blini's
- 150 g AH Vrij van gluten pannenkoekenmix
- 1 tl bakpoeder
Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom.
- 200 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.
- 15 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min.
- 15 g ongezouten roomboter
Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal.
- 6 plakjes parmaham
- 60 g zongedroogde tomatentapenade
- 12 blaadjes verse basilicum
Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.
combinatietip:
Beleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.