bewaar
Glutenvrije blini's
Glutenvrije blini's
bewaar

Glutenvrije blini's

Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

AH Vrij van gluten pannenkoekenmix

1 tl

bakpoeder

200 ml

halfvolle melk

2

middelgrote eieren

30 g

ongezouten roomboter

6 plakjes

parmaham

60 g

zongedroogde tomatentapenade

12 blaadjes

verse basilicum

Deze hartige hapjes van glutenvrije pannenkoekenmix doen het goed als partysnack.

Aan de slag

1

Doe de pannenkoekenmix en bakpoeder in een kom. Voeg al roerend met een garde eerst de melk en daarna de eieren toe. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 kleine pannenkoekjes (blini's) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer na 2 min. Herhaal met de rest van het beslag. Leg de blini's op een schaal. Halveer de plakjes parmaham en beleg de blini's achtereenvolgens met de tomatentapenade en parmaham. Garneer met een blaadje basilicum.

combinatietipBeleg de blini's eens met gerookte zalm, mierikswortel, crème fraîche en bieslook of met zachte geitenkaas, babybietjes en rucola.