Galette

Galette

Galette is een Franse taart en bestaat uit een deegrand die om de vulling heen is geslagen. Bij de galette des rois (driekoningentaart) bedekt het deeg juist de hele taart. En de Bretonse galette is meer een gevuld flensje.

Bretonse galettes met ham, gruyère en ei maken

Bretonse galettes met ham, gruyère en ei maken

  1. Meng het boekweitmeel met de bloem, het middelgrote ei, zout en de melk met een garde tot een glad beslag. Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de gruyère.
  2. Smelt 1/3 van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin in 4 min. op middelhoog vuur de kleine eieren. Haal uit de pan en leg op een bord.
  3. Smelt op middelhoog vuur ¼ van de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin een flensje van ¼ van het beslag. Bak eerst 1 kant bruin in ca. 1 min., draai om en bak de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
  4. Leg een flensje terug in de pan op laag vuur, leg er een plak achterham en ¼ van de kaas op. Laat de kaas een beetje smelten. Leg het eitje erop, vouw de randen van het flensje naar binnen, maar laat het ei zichtbaar. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Herhaal met de rest van de flensjes.