Franse voorgerechten: salades
Een salade vooraf? De allerlekkerste Franse saladerecepten op een rij. Bijvoorbeeld met geitenkaas, spekjes en haricots verts.

Gestapelde waldorfsalade
Ingrediënten
6 personen
½
knolselderij
1 l
groentebouillon
2
friszure appels
1
citroen
3 el
zure room
2 el
mayonaise
2 schalen
gerookte kipfilet
1 bakje
walnoten
100 g
blanke rozijnen
Dit heb je nodig
appelboor
- Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.
- Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.
- Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.