Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.
Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.
Franse voorgerechten: salades
Een salade vooraf? De allerlekkerste Franse saladerecepten op een rij. Bijvoorbeeld met geitenkaas, spekjes en haricots verts.
Gestapelde waldorfsalade
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 knolselderij | |
1 liter groentebouillon | |
2 friszure appels | |
1 citroen | |
3 eetlepel zure room | |
2 eetlepel mayonaise | |
2 schalen gerookte kipfilet | |
1 bakje walnoten | |
100 gram blanke rozijnen |
Dit heb je nodig
appelboor