Franse voorgerechten: salades

Een salade vooraf? De allerlekkerste Franse saladerecepten op een rij. Bijvoorbeeld met geitenkaas, spekjes en haricots verts.

Gestapelde waldorfsalade

Ingrediënten

Aantal personen

0.5 knolselderij

1 liter groentebouillon

2 friszure appels

1 citroen

3 eetlepel zure room

2 eetlepel mayonaise

2 schalen gerookte kipfilet

1 bakje walnoten

100 gram blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • appelboor

  1. Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng de bouillon aan de kook. Laat de knolselderij 4 min. in de bouillon koken (blancheren). Giet af en spoel af met koud water.

  2. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Besprenkel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 el water en breng op smaak met peper en zout.

  3. Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.