bewaar
Salade met geroosterde uien en blauwe kaas
Salade met geroosterde uien en blauwe kaas
bewaar

Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

45 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

uien

4 eetlepels

rode-wijnazijn

5 eetlepels

olijfolie

8 takjes

tijm

1 zakje

veldsla

150 g

blauwe kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Uien pellen en elk in vier partjes snijden. Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie. Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien. In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen. Geroosterde uien erop leggen. Bakvet erover sprenkelen. Blauwe kaas erboven verbrokkelen.