Rijkgevulde salade niçoise
bewaar
bewaar

Rijkgevulde salade niçoise

15 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 7 min. hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in fijne ringen en de radijsjes, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaat in 12 parten die je apart bewaard. Snijd de basilicum fijn. Meng de sla met het basilicum en pers de knoflook erboven.

Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die samen met wat olie uit het blik over de groenten.

Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn. Besprenkel als laatste de salade met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

serveertipServeer er vers stokbrood bij en waan je aan de Côte d'Azur!
variatietipJe kunt de tonijn vervangen door anjovisfilets uit een blikje. Leg dan de (ongesneden) anjovisfilets over de groenten.
bereidingstipZet de salade zo'n 20 min. in de koelkast om te rusten en de smaken op elkaar te laten inwerken.
algemeenDe ultieme salade niçoise van Jo Issautier. Jo heeft een restaurant in het oude centrum van Nice. Hij kookt volgens de recepten van zijn moeder, die het restaurant in 1945 opende en ook al de recepten van háár moeder gebruikte. 'Van oorsprong was de salade niçoise een simpele boerensalade uit Nice met tonijn of ansjovis en tomaten. Tegenwoordig hoor je dat sommige koks er van alles en nog wat in doen. Zelfs gekookte groenten als bietjes, snijbonen, aardappelen of augurkjes. Niet doen, houd het simpel! Je mag best van alles in een salade doen en dat kan zelfs erg smakelijk zijn, maar noem het dan geen salade niçoise.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijkgevulde salade niçoise

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig