bewaar
Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas
Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas
bewaar

Paddestoelensalade met druiven en blauwaderkaas

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

1 kleine

venkelknol

200 g

paddestoelenmelange

250 g

pitloze witte druiven

125 g

stevige blauwaderkaas

1 zakje

veldsla

balsamicoazijn

Aan de slag

In koekenpan olie verhitten. Knoflook 30 sec. fruiten. Venkel 2 min. meebakken. Paddestoelen toevoegen en geheel al omscheppend 4 min. bakken, tot vocht uit paddestoelen vrijkomt. Druiven toevoegen en 1 min. doorwarmen. Pan van vuur nemen en blokjes kaas erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.Veldsla over vier borden verdelen en druivenmengsel erop scheppen. Enkele druppels azijn erover sprenkelen.

algemeenNeem voor dit gerecht blauwaderkaas die goed in blokjes te snijden is, zoals blue stilton, Danish blue of roquefort.