bewaar
Venkeltaart met blauwaderkaas
Venkeltaart met blauwaderkaas
bewaar

Venkeltaart met blauwaderkaas

20 min. bereiden
25 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 grote

venkelknol

1½ el

olijfolie

1

bladerdeegbodem

1 bekertje

crème fraîche

150 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Snijd het groen van de venkel. Hak fijn en bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de venkelknol in dunne plakken. Verwarm de olie in een hapjespan, schep de venkelknol erdoor en bestrooi met zout. Doe de deksel op de pan en smoor de venkel in 8 min. beetgaar. Laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de taartbodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met de crème fraîche. Verdeel de venkel over de bodem. Verdeel de kaas over de taart.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen. Strooi het venkelgroen erover en snijd de taart in punten. Serveer lauwwarm.

algemeenOok lekker als hapje.