Ven­kel­taart met blauw­a­der­kaas

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(78) waardeer
hollands voorgerecht 6 personen
3 78

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het groen van de venkel. Hak fijn en bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de venkelknol in dunne plakken. Verwarm de olie in een hapjespan, schep de venkelknol erdoor en bestrooi met zout. Doe de deksel op de pan en smoor de venkel in 8 min. beetgaar. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de taartbodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met de crème fraîche. Verdeel de venkel over de bodem. Verdeel de kaas over de taart.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen. Strooi het venkelgroen erover en snijd de taart in punten. Serveer lauwwarm.

Tip:

Ook lekker als hapje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.