bewaar
Spinaziesoufflé met blauwaderkaas
Spinaziesoufflé met blauwaderkaas
bewaar

Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

Zin in een warm voorgerecht? Deze smeuïge soufflés zijn aan te raden.

15 min. bereiden
15 min. wachten
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse spinazie

100 g

Hollandse blauwaderkaas

125 g

crème fraîche

½

citroen

2

middelgrote eieren

1 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • éénpersoonssouffléschaaltjes

Zin in een warm voorgerecht? Deze smeuïge soufflés zijn aan te raden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

2

Verkruimel de kaas. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en eventueel zout toe. Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.

3

Vet de souffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

Spinaziesouffle met blauwaderkaas

Instructievideo - 02:28 min.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.