- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 kleine rode ui | |
2 eetlepel wittewijnazijn | |
150 gram aardappelen | |
50 ml magere yoghurt | |
1 eetlepel halvanaise | |
0.5 bakje bieslook | |
3 plakjes Fries roggebrood | |
2 plakken gerookte zalm | |
0.25 pakje tuinkers |
Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.