Ingrediënten
4 personen
2
komkommers
1 zak
krieltjes
1
citroen
1
rode ui
5 g
verse dille
125 ml
zure room
1 pot
zure haring
1 bakje
roze garnalen
½ pak
knäckebröd
1 pak
gerookte zalm
Aan de slag
Komkommers over lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukken van ca. 4 cm snijden. Krieltjes bereiden volgens aanwijzingen op verpakking en afspoelen met koud water. 4 dunne plakken van citroen snijden. Rode ui in dunne halve ringen snijden. Komkommer mengen met ui en krieltjes en besprenkelen met sap van rest citroen. Dille fijnsnijden (houd iets achter ter garnering). Zure room en dille mengen en op smaak brengen met (versgemalen) peper en zout. Haring laten uitlekken en in stukken snijden. Haring en garnalen voorzichtig door dilleroom scheppen. Komkommersalade over 4 borden verdelen, vissalade erop leggen. Garneren met een plukje dille. Knäckebröd beleggen met gerookte zalm en schijfje citroen en serveren bij vissalade.
Scandinavische vissalade

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Komkommers over lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukken van ca. 4 cm snijden. Krieltjes bereiden volgens aanwijzingen op verpakking en afspoelen met koud water. 4 dunne plakken van citroen snijden. Rode ui in dunne halve ringen snijden. Komkommer mengen met ui en krieltjes en besprenkelen met sap van rest citroen. Dille fijnsnijden (houd iets achter ter garnering). Zure room en dille mengen en op smaak brengen met (versgemalen) peper en zout. Haring laten uitlekken en in stukken snijden. Haring en garnalen voorzichtig door dilleroom scheppen. Komkommersalade over 4 borden verdelen, vissalade erop leggen. Garneren met een plukje dille. Knäckebröd beleggen met gerookte zalm en schijfje citroen en serveren bij vissalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 komkommers
1 zak krieltjes
1 citroen
1 rode ui
5 g verse dille
125 ml zure room
1 pot zure haring
1 bakje roze garnalen
½ pak knäckebröd
1 pak gerookte zalm