bewaar
Scandinavische gehaktspies
Scandinavische gehaktspies
bewaar

Scandinavische gehaktspies

25 min. bereiden
1 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

500 g

rundergehakt

2 el

verse dille

1

ui

1 el

geraspte mierikswortel

olie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • metalen spiesen

  • barbecue, rooster ingevet

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Maal in een keukenmachine of kneed met je handen het gehakt met de dille, ui en mierikswortel tot een fijne, egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 8 gelijke porties en vorm hiervan 8 dunne worstjes van ca. 10 cm. Rijg aan elke spies 2 gehaktworstjes in de lengte. Leg de gehaktspiesen afgedekt ca. 1 uur in de koelkast om wat steviger te worden. Bestrijk de gehaktworstjes met olie en gril ze in 10-15 min. rondom bruin en gaar.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.