Po­faard­ap­pel met fo­rel­crè­me

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappels schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Prak de forelfilets met een vork fijn en roer de crème fraîche erdoor. Breng de forelcrème op smaak met de mierikswortel, de dille en (versgemalen) peper. Bewaar de forelcrème afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de aardappels tussen de hete kolen en pof ze in 50-60 minuten gaar. Prik met een spies tot de kern van de aardappel: voel je geen weerstand, dan is de aardappel gaar. Leg de aardappel anders nog 5 minuten terug in het vuur en controleer opnieuw. Vouw het aluminiumfolie open. Snijd ze kruislings in en duw de aardappels iets open. Schep de forelcrème erin.

Tip:

De exacte poftijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van het houtskoolvuur. U kunt de tijd verkorten door de aardappels 10 minuten in de schil voor te koken. Kruimige aardappels zijn het meest geschikt: na het poffen kunt u het kruim gemakkelijk uit de schil lepelen.

video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

instructievideo - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.