bewaar
Pofaardappel met forelcrème
Pofaardappel met forelcrème
bewaar

Pofaardappel met forelcrème

1 uur 10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

2

gerookte forelfilets

2 eetlepels

crème fraîche

1 theelepel

geraspte mierikswortel

1 eetlepel

verse dille

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

Aan de slag

1

Boen de aardappels schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Prak de forelfilets met een vork fijn en roer de crème fraîche erdoor. Breng de forelcrème op smaak met de mierikswortel, de dille en (versgemalen) peper. Bewaar de forelcrème afgedekt in de koelkast.

2

Leg de aardappels tussen de hete kolen en pof ze in 50-60 minuten gaar. Prik met een spies tot de kern van de aardappel: voel je geen weerstand, dan is de aardappel gaar. Leg de aardappel anders nog 5 minuten terug in het vuur en controleer opnieuw. Vouw het aluminiumfolie open. Snijd ze kruislings in en duw de aardappels iets open. Schep de forelcrème erin.

tip

algemeenDe exacte poftijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van het houtskoolvuur. U kunt de tijd verkorten door de aardappels 10 minuten in de schil voor te koken. Kruimige aardappels zijn het meest geschikt: na het poffen kunt u het kruim gemakkelijk uit de schil lepelen.

Aardappel poffen op de barbecue

Instructievideo - 00:33 min.