Scandinavische salade met zalm
Een lichte en snelle maaltijd, lekker met een hardgekookt ei.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 15 g verse dille
- 4 grote augurken
- 300 g Hollandse rauwkost
- 125 g crème fraîche
- 2 tl mierikswortel in pot
- 200 g gerookte zalmfilet
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.
- Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.
- Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
- Verdeel de zalm erover.
bereidingstip:
Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Scandinavische salade met zalm
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 660 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Scandinavische salade met zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scandinavische salade met zalm

- 1 kg vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.

- 15 g verse dille
- 4 grote augurken
- 300 g Hollandse rauwkost
Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.

- 125 g crème fraîche
- 2 tl mierikswortel in pot
Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.

- 200 g gerookte zalmfilet
Verdeel de zalm erover. Lekker!
bereidingstip:
Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.