bewaar
Smushi
Smushi
bewaar

Smushi

20 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

rode ui

2 el

wittewijnazijn

150 g

aardappelen

50 ml

magere yoghurt

1 el

halvanaise

½ bakje

bieslook

3 plakjes

Fries roggebrood

2 plakken

gerookte zalm

¼ pakje

tuinkers

Aan de slag

1

Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.

2

Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.