Bruschet­ta zalm

Deze zalmhapjes zijn een lust voor het oog en een feestje voor je mond.

(1) waardeer
brunch Deze zalmhapjes zijn een lust voor het oog en een feestje voor je mond. 20 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 20 sneetjes, bestrijk de sneetjes met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ca. 8 min. goudbruin. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Verdeel de zuivelspread over de bruschette.
  2. Snijd of scheur de zalm in 20 stukken en verdeel mooi over de roomkaas. Verdeel de uienringen erover. Bestrooi de bruschette met de kappertjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 0 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Bruschetta zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­ta zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 verse ciabatta
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de ciabatta in 20 sneetjes, bestrijk de sneetjes met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ca. 8 min. goudbruin.

3
3
  • ½ rode ui
  • 150 g koelverse roomkaas met bieslook

Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Verdeel de zuivelspread over de bruschette.

4
4
  • 200 g gerookte zalm

Snijd of scheur de zalm in 20 stukken en verdeel mooi over de roomkaas. Verdeel de uienringen erover.

5
5
  • 4 el kappertjes in pot

Bestrooi de bruschette met de kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.