Raclette

Raclette kennen we op twee manieren. Als gerecht, met aardappelen, vlees en gesmolten kaas, én als vorm van gourmetten met Zwitserse kaas. Raclette wordt steeds populairder voor een knus avondje met vrienden en familie. Allerhande geeft je de beste recepten voor raclette.

Klassieke Zwitserse raclette
Klassieke Zwitserse raclette

Klassieke Zwitserse raclette

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 4 plakken raclettekaas
  • 12 zure augurken
  • 4 el zilveruitjes
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 snufje paprikapoeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • gourmetstel
  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken. Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.
  2. Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op. Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop. Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.