Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 kleine rode ui
- 2 zoetzure augurken
- ½ el citroensap
- 1 tl grove Zaanse mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g La Grande Hirondelle kazen
Advertentie
Bereiden
Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken. Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten. Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.
bereidingstip:
Je kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.
combinatietip:
Lekker met een gemengde salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
- 400 g vastkokende aardappelen
Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- 1 kleine rode ui
- 2 zoetzure augurken
- ½ el citroensap
- 1 tl grove Zaanse mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing.
- 150 g La Grande Hirondelle kazen
Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken.
Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten.
Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.
bereidingstip:
Je kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.
combinatietip:
Lekker met een gemengde salade.