bewaar
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
bewaar

Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

vastkokende aardappel

1

kleine rode ui

2

zoetzure augurken

½ el

citroensap

1 tl

grove Zaanse mosterd

2 el

traditionele olijfolie

150 g

La Grande Hirondelle kaas

Aan de slag

Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken. Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten. Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.

tip

bereidingstipJe kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.

combinatietipLekker met een gemengde salade.