bewaar
Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm
Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm
bewaar

Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm

Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar).

15 min. bereiden
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

300 g

diepvries tuinerwten

½

citroen

5 el

Griekse yoghurt

2 el

mayonaise

2 el

traditionele olijfolie

170 g

zoetzure augurk

200 g

gerookte zalmsnippers

75 g

rucola

Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar).

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.

2

Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

3

Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.

tip

serveertipJe kunt de salade makkelijk meenemen in een bakje. Serveer de rucola ter plekke uit het zakje.