bewaar
Klassieke Zwitserse raclette
Klassieke Zwitserse raclette
bewaar

Klassieke Zwitserse raclette

Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

vastkokende aardappelen

4 plakken

raclettekaas

12

zure augurken

4 el

zilveruitjes

4 plakken

rauwe ham

1 snufje

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken. Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.

2

Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op. Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop. Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.