Cakepops, de nieuwste baktrend! Prachtig versierde bolletjes cake, net als een lolly op een stokje. Hoe je ze maakt? Kijk hier voor recepten en handige tips.

Naast cupcakes is cakepops de nieuwe hit uit Amerika. Een cakepop is eigenlijk een kruising tussen een cupcake en een lolly. Logisch als je bedenkt dat een lolly in Amerika lollipop heet. Net als cupcakes is cakepops maken een creatief werkje. Bontgekleurd en bezaaid met snoepgoed zijn ze erg populair bij kinderen. Ideaal om mee te trakteren op school of om te serveren op een kinderpartijtje. Kinderen vinden het ook leuk om zelf cakepops te versieren.

Cakepops maken
Je maakt cakepops door een cake te verkruimelen en te vermengen met een 'frosting'. Dat kan gesmolten chocolade, jam of gezoete roomkaas zijn. Het wordt zo een zacht, deegachtig mengsel. Laat dit ongeveer een half uur rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het minder plakkerig en kun je het beter in kleine balletjes rollen. Smelt ondertussen de chocolade. Doop iedere satéprikker in de chocolade en prik deze elk in een cakeballetje. Nu kun je de cakepops in de chocolade dopen en verder versieren.

Cakepops versieren
Voor cakepops kun je de gekste versieringen bedenken. Je kunt ze met gekleurde of gewone hagels of vlokken bestrooien, maar bijvoorbeeld ook gemalen kokos, marsepeinen figuurtjes, gepofte rijst, gehakte nootjes, smarties en ander strooigoed. Met glazuurstiften kun je erop tekenen. Smelt een andere kleur chocolade dan je in de basis hebt gebruikt en vouw een klein spuitzakje (cornetje), waarmee je de cakepops decoreert. Bekijk de video cornetje (spuitzakje) maken om te zien hoe dat moet. Laat je fantasie vooral de vrije loop en leef je uit!

Restjes cake
Je kunt voor cakepops prima cakerestjes gebruiken, ook als die al wat ouder en droger zijn. Omdat de cake verkruimeld wordt en er chocolade of jam aan toegevoegd wordt, proef je daar niets van. Dat is niet alleen lekker, maar ook heel handig!

Lees meer

Cakepops (5)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.