bewaar
Spikkel cakepops
Spikkel cakepops
bewaar

Spikkel cakepops

40 min. bereiden
40 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1 pakje

stercakejes rozijn

3 el

abrikozenjam

300 g

melkchocolade

smarties mini

zilveren parels

mini marshmellows

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)

Aan de slag

1

Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.

2

Doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

algemeenBaby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes (pakje 280 g).

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.