Liters thee en ongegeneerd snoepen en proeven: niet voor niks zijn wij fan van de high tea. Tuurlijk, scones en clotted cream zijn een must, maar er kan zoveel meer. Pak eens uit met saffraan-honing- amandelcake, caesartosti’s en olijvenbrood met truffelolie.

High tea: een Engelse traditie

Een high tea, typisch Engels? Klopt, maar vraag je in Engeland om een high tea dan krijg je een maaltijd die om zes uur wordt gegeten. Op het menu vind je dan ook witte bonen, worstjes en kaasjes. De luxueuze high tea die wij kennen, noemen de Engelsen afternoon tea. Als je die in een restaurant bestelt, krijg je wel de heerlijke scones en sandwiches voorgeschoteld.


Lang geleden…
De afternoon tea traditie is ontstaan rond 1840. Anna, de hertogin van Bedford, kreeg tegen 16:00 uur trek en kon niet wachten tot het diner. Dus werd er voor haar een lichte maaltijd gemaakt met verschillende theesoorten en lekkere hapjes. Dát vonden meer mensen een goed idee en zo ging iedereen aan het eind van de middag aan de thee.

Lees meer

High tea re­cep­ten (93)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.