bewaar
Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu
Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu
bewaar

Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu

Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet.

35 min. bereiden
2 uur wachten
367waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

perssinaasappels

20

lange vingers

500 g

aardbeien

4 el

fijne kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

250 g

mascarpone

1

citroen

50 g

pure chocolade 72%

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet.

Aan de slag

1

Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.

2

Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep het sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.

4

Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.

algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietipEten er geen kinderen mee? Deze tiramisu is ook erg lekker met 4 el sinaasappellikeur (fles 0.70 liter, slijter). Schep de likeur met de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel.

serveertipServeer koud of op kamertemperatuur.

Tiramisu maken

Instructievideo - 06:41 min.