bewaar
Aardbeientiramisu met frambozen
Aardbeientiramisu met frambozen
bewaar

Aardbeientiramisu met frambozen

Tiramisu, we love you! Deze variant met verse aardbeien en frambozen doet het goed in de zomer.

25 min. bereiden
2 uur wachten
1963waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

Hollandse aardbeien

160 g

poedersuiker

250 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

250 g

mascarpone

300 ml

zoete witte wijn

1 pak

lange vingers

125 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Tiramisu, we love you! Deze variant met verse aardbeien en frambozen doet het goed in de zomer.

Aan de slag

1

Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.

2

Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.