bewaar
Zomerse fruittiramisu
Zomerse fruittiramisu
bewaar

Zomerse fruittiramisu

Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!

30 min. bereiden
2 uur wachten
520waarderingen

Ingrediënten

500 g

diepvries zomerfruit

125 g

fijne kristalsuiker

½ pak

lange vingers

4

middelgrote eieren

500 g

mascarpone

1

vanillestokje

125 ml

verse slagroom

150 g

verse frambozen

150 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • vierkante ovenschaal (Ø 20 cm)

Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!

Aan de slag

1

Doe het bevroren fruit met 50 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.

3

Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.

tip

bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Tiramisu maken

Instructievideo - 06:41 min.