bewaar
Rabarbertiramisu
Rabarbertiramisu
bewaar

Rabarbertiramisu

Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker.

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse rabarber

2

perssinaasappels

4 el

kristalsuiker

2

steranijsjes

125 ml

verse slagroom

250 g

mascarpone

12

lange vingers

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Een mooie lentevariant op de Italiaanse klassieker.

Aan de slag

1

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het -sap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.

2

Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.

variatietipIn plaats van steranijs kun je ook 1 tl gemalen anijszaad gebruiken.

Rabarbertiramisu

Instructievideo - 02:10 min.