Chilled cheesecake
Met frisse frambozen en te bereiden zónder oven (alleen op laten stijven in de koelkast).

Advertentie
Ingrediënten
- 30 g ongezouten roomboter
- 154 g Oreo-koekjes (pak)
- 3 blaadjes gelatine (zakje à 12 blaadjes)
- 375 g verse frambozen (bakje à 125 g)
- 8 g vanillesuiker (zakje)
- 125 ml verse slagroom (bekertje)
- 4 el kristalsuiker
- 125 ml crème fraîche
- 250 g mascarpone (bakje à 250 g)
- 4 el bietensap (fles 750 ml)
Keukenspullen
- bakpapier
- springvorm (Ø 22 cm)
- keukenmachine
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.
- Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm een deel van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 115 mg
Ook te zien in
Chilled cheesecake
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chilled cheesecake

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

- 30 g ongezouten roomboter
Smelt de boter in een steelpan.

- 154 g Oreo-koekjes
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe.

Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.

- 3 blaadjes gelatine
Week de gelatine 5 min. in koud water.

- 375 g verse frambozen
- 8 g vanillesuiker
Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer.

Verwarm 5 el van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan.
Tip: Gebruik 5 el frambozenpuree om de gelatine op te lossen voor een taart voor 8 personen.

Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.

- 125 ml verse slagroom
- 4 el kristalsuiker
Klop de slagroom stijf met de suiker.

- 125 ml crème fraîche
- 250 g mascarpone
Roer de crème fraîche en mascarpone los in een beslagkom.

- 4 el bietensap
Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door.

Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Bon appétit!