bewaar
Honing-ricotta (no bake) cheesecake
Honing-ricotta (no bake) cheesecake
bewaar

Honing-ricotta (no bake) cheesecake

Zonder te bakken een heerlijke taart in huis.

15 min. bereiden
6 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

10 personen

4 blaadjes

gelatine

150 g

pindakoek

50 g

ongezouten roomboter

300 g

MonChou

250 g

ricotta

5 el

fijne lindehoning

250 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ronde springvorm (Ø 18 cm)

  • bakpapier

  • staafmixer

Zonder te bakken een heerlijke taart in huis.

Aan de slag

1

Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom water. Verkruimel de pindakoeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en roer door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel erover en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Doe de MonChou en ricotta in een kom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Verhit de 4/5 van de honing 1 min. in een steelpan. De honing moet warm zijn, niet heet. Knijp de gelatine uit en los op in de honing. Mix de honing met gelatine door het roomkaasmengsel. Roer er met een lepel 3/5 van de bramen door.

3

Doe de rest van de bramen met 1/5 honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verdeel de bramenpuree in een gelijkmatig laagje over de vulling. Laat minimaal 6 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

tip

variatietipJe kunt de pindakoeken vervangen door eenzelfde hoeveelheid (volkoren-) digestive koekjes.