Ho­ning-ri­cot­ta (no ba­ke) chee­se­ca­ke

Zonder te bakken een heerlijke taart in huis.

  • gebak
  • 10 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(5) waardeer
gebak Zonder te bakken een heerlijke taart in huis. 10 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ronde springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom water. Verkruimel de pindakoeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en roer door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel erover en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Doe de MonChou en ricotta in een kom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Verhit de 4/5 van de honing 1 min. in een steelpan. De honing moet warm zijn, niet heet. Knijp de gelatine uit en los op in de honing. Mix de honing met gelatine door het roomkaasmengsel. Roer er met een lepel 3/5 van de bramen door.
  3. Doe de rest van de bramen met 1/5 honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verdeel de bramenpuree in een gelijkmatig laagje over de vulling. Laat minimaal 6 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de pindakoeken vervangen door eenzelfde hoeveelheid (volkoren-) digestive koekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Honing-ricotta (no bake) cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ning-ri­cot­ta (no ba­ke) chee­se­ca­ke

1
1
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 g pindakoeken

Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom water. Verkruimel de pindakoeken in de keukenmachine.

2
2
  • 50 g ongezouten boter

Smelt de boter in een steelpan en roer door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

3
3

Verdeel het kruimelmengsel erover en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

4
4
  • 300 g MonChou
  • 250 g ricotta
  • 4 el fijne lindehoning

Doe de MonChou en ricotta in een kom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Verhit de honing 1 min. in een steelpan.

5
5

De honing moet warm zijn, niet heet. Knijp de gelatine uit en los op in de honing. Mix de honing met gelatine door het roomkaasmengsel.

6
6
  • 150 g verse bramen

Roer er met een lepel de bramen door.

7
7
  • 100 g verse bramen
  • 1 el fijne lindehoning

Doe de bramen met de honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8
8

Verdeel de bramenpuree in een gelijkmatig laagje over de vulling. Laat minimaal 6 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de pindakoeken vervangen door eenzelfde hoeveelheid (volkoren-) digestive koekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.