Hollands draadjesvlees
Na zo’n zes uur is het draadjesvlees al reuze zacht, maar langer mag natuurlijk altijd. Een slimme kok maakt direct een dubbele hoeveelheid.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur)
- 100 g ongezouten roomboter
- 6 uien (in ringen)
- 50 g tarwebloem
- 2 rundvleesbouillontabletten
- 800 ml kraanwater
- 6 kruidnagels
- 4 gedroogde laurierblaadjes
- 8 el azijn
- 6 el ketjap manis
Keukenspullen
- ovenvaste braadpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
- Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
- Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
- Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Stoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Draadjesvlees maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.775 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Hollands draadjesvlees
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollands draadjesvlees

Verwarm de oven voor op 140 °C.

- 1 kg rib-runderlappen
Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.

- 100 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin.

Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

- 6 uien
- 50 g tarwebloem
Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar.

- 2 rundvleesbouillontabletten
- 800 ml kraanwater
- 6 kruidnagels
- 4 gedroogde laurierblaadjes
Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

- 8 el azijn
- 6 el ketjap manis
Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.

Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!
bewaartip:
Stoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.