Sud­der­vlees met fri­tes

(198) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 198

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en voeg het vlees toe. Bak het op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.
  2. Maak de bouillon met het kokende water en het bouillontablet. Schenk zoveel hete bouillon bij het vlees tot het onderstaat. Voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en de azijn toe en laat alles op laag vuur met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur sudderen. Roer af en toe en voeg water toe als het te droog wordt.
  3. Schil de grootste aardappelen en snijd ze in de lengte in reepjes van 1 cm dik. Droog de frites met keukenpapier. Verwarm de olie in de frituurpan tot 140 °C en bak de frites in porties, steeds 5 min. Laat afkoelen op keukenpapier.
  4. Verhit de olie nu tot 180 °C. Bak de frites vlak voor het serveren 2-3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout. Schep het suddervlees bij de frites op de borden. Verwijder de kruidnagels en het laurierblaadje.

combinatietip:

Lekker met spruitjes.

Tip:

Suddervlees met frites is het favoriete gerecht van Benjamin de Ceulaer, aanvaller van RKC Waalwijk. 'Ik zoek naar een balans tussen koolhydraten, eiwitten, mineralen en vetten. Een goed voedingspatroon werkt naar mijn idee uiteindelijk prestatieverhogend. Pasta, rijst, kip en vis staan regelmatig op het menu. Natuurlijk zondig ik wel eens. Elke twee weken doe ik mezelf tegoed aan een typisch Belgische maaltijd: frites met stoofvlees. Tijdens de wedstrijd kan ik me al op dit gerecht verheugen!'

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 19  g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Suddervlees met frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sud­der­vlees met fri­tes

1
1
  • 1 kg rib-runderlappen
  • 2 el tarwebloem

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper, zout en de bloem.

2
2
  • 50 g ongezouten boter

Verhit de boter in een braadpan en voeg het vlees toe. Bak het op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.

3
3
  • 500 ml kokend water
  • 1 rundvleesbouillontablet

Maak de bouillon met het kokende water en het bouillontablet. Schenk zoveel hete bouillon bij het vlees tot het onderstaat.

4
4
  • 3 kruidnagels
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el azijn

Voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en de azijn toe en laat alles op laag vuur met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur sudderen.

5
5
  • 1 kg grote vastkokende aardappelen

Roer af en toe en voeg water toe als het te droog wordt. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in reepjes van 1 cm dik.

6
6
  • 2 liter zonnebloemolie

Droog de frites met keukenpapier. Verwarm de olie in de frituurpan tot 140 °C en bak de frites in porties, steeds 5 min. Laat afkoelen op keukenpapier.

7
7

Verhit de olie nu tot 180 °C. Bak de frites vlak voor het serveren 2-3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

8
8

Schep het suddervlees bij de frites op de borden. Verwijder de kruidnagels en het laurierblaadje.

combinatietip:

Lekker met spruitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.