Suddervlees met frites
bewaar
bewaar

Suddervlees met frites

25 min. bereiden
3 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en voeg het vlees toe. Bak het op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.

Maak de bouillon met het kokende water en het bouillontablet. Schenk zoveel hete bouillon bij het vlees tot het onderstaat. Voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en de azijn toe en laat alles op laag vuur met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur sudderen. Roer af en toe en voeg water toe als het te droog wordt.

Schil de grootste aardappelen en snijd ze in de lengte in reepjes van 1 cm dik. Droog de frites met keukenpapier. Verwarm de olie in de frituurpan tot 140 °C en bak de frites in porties, steeds 5 min. Laat afkoelen op keukenpapier.

Verhit de olie nu tot 180 °C. Bak de frites vlak voor het serveren 2-3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout. Schep het suddervlees bij de frites op de borden. Verwijder de kruidnagels en het laurierblaadje.

combinatietipLekker met spruitjes.
algemeenSuddervlees met frites is het favoriete gerecht van Benjamin de Ceulaer, aanvaller van RKC Waalwijk. 'Ik zoek naar een balans tussen koolhydraten, eiwitten, mineralen en vetten. Een goed voedingspatroon werkt naar mijn idee uiteindelijk prestatieverhogend. Pasta, rijst, kip en vis staan regelmatig op het menu. Natuurlijk zondig ik wel eens. Elke twee weken doe ik mezelf tegoed aan een typisch Belgische maaltijd: frites met stoofvlees. Tijdens de wedstrijd kan ik me al op dit gerecht verheugen!'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Suddervlees met frites

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig