bewaar
Bruschette met biet en tomaat
Bruschette met biet en tomaat
bewaar

Bruschette met biet en tomaat

25 min. bereiden
10 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Frans stokbrood

6 el

olijfolie

½ schaal

gekookte rode bieten

1 el

balsamicoazijn

½ bakje

bieslook

1 schaal

trostomaten

1 teentje

knoflook

25 g

Pecorino Romano (kaas)

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in schuine plakjes van 1 cm. Leg op een bakplaat, besprenkel met 3 el olie en bak in ca. 10 min. krokant in de oven.

2

Snijd de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met 1 el olie, de azijn, komijn en bieslook.

3

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de rest van de olie, de knoflook en peper en zout naar smaak.

4

Beleg de helft van de bruschette met de biet en kaas. Beleg de rest met de tomaat. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaat.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.