bewaar
2x Bruschetta van de barbecue
2x Bruschetta van de barbecue
bewaar

2x Bruschetta van de barbecue

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

50 ml

balsamicoazijn

20 g

suiker

1

brood pain rustique

4 el

extra vierge olijfolie

1 teen

knoflook

1 pak

fijne tuinboontjes

3 el

magere kwark naturel

30 g

Pecorino Romano

1 bakje

munt

½ bakje

basilicum

1 bakje

tomatenmix

30 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer, barbecue of grillpan, aluminium barbecuegrillschaal

Aan de slag

1

Breng de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken en vervolgens afkoelen.

2

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd het brood in 12 sneetjes. Besprenkel 1 kant met de olie. Gebruik je de barbecue, leg dan het brood in de grillschaal. Gril 8 min. Keer halverwege. Wrijf beide kanten van de bruschette in met knoflook. Leg op een schaal.

3

Dubbeldop de tuinboontjes. Doe met de kwark, Pecorino en 2/3 van de munt in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Besmeer 6 bruschette ermee en garneer met de rest van de munt. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de tomaten over de 6 andere bruschette. Garneer met een paar streepjes balsamicosiroop en wat Parmezaanse kaas.

tip

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.