bewaar
Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
bewaar

Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas

Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

14 porties

1

meergranen afbakstokbrood

2 el

traditionele olijfolie

3 el

vijgenjam

100 g

prosciutto crudo

50 g

Pecorino Romano

Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven. Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over. Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.