Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 meergranen afbakstokbrood
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el vijgenjam
- 100 g prosciutto crudo
- 50 g Pecorino Romano
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven. Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over. Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 245 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 meergranen afbakstokbrood
Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken.
- 2 el traditionele olijfolie
Besprenkel de bovenkanten van de broodplakken met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
- 3 el vijgenjam
- 100 g prosciutto crudo
Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over.
- 50 g Pecorino Romano
Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.