bewaar
Bruschette met paprika en ansjovis
Bruschette met paprika en ansjovis
bewaar

Bruschette met paprika en ansjovis

Hét traditionele Italiaanse borrelhapje in een nét iets ander jasje.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

14 porties

1

Frans afbakstokbrood

4

ansjovisfilets in olie in blik

250 g

rood-gele paprikareepjes in pot

2 el

rodewijnazijn

½ bakje

tuinkers

Hét traditionele Italiaanse borrelhapje in een nét iets ander jasje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken (per 14 stuks). Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng met 2 el olie uit het blikje (per 14 stuks). Besmeer hier het brood mee en rooster ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

2

Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een vergiet. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paprika erover. Besprenkel met de rodewijnazijn en garneer met de tuinkers.