bewaar
Spicy maissoep met kidneybonen
Spicy maissoep met kidneybonen
bewaar

Spicy maissoep met kidneybonen

20 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

maiskorrels

2 el

olijfolie

200 g

chorizo

1

ui

1 pot

rundvleesbouillon

400 ml

melk

½ el

hot peppersauce

1 blik

kidneybonen

½ bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Pureer de maiskorrels in de keukenmachine.

2

Verhit de olie in een pan en bak de chorzio en ui 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillon, melk, maispuree en hot peppersauce toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Roer de kidneybonen erdoor en laat de soep nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander.

tip

algemeenServeer de soep op z'n Mexicaans in grote wijde kommen en strooi er tortillachips, geraspte kaas en koriander over.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.