bewaar
Pittige maïssoep
Pittige maïssoep
bewaar

Pittige maïssoep

30 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

25 g

boter

1

ui

1 teentje

knoflook

300 g

maïskorrels

½ liter

melk

2

geroosterde paprika's

125 ml

crème fraîche

50 g

witte kaasblokjes

4 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Peper in droge koekenpan kort roosteren, topje eraf snijden. In pan boter verhitten en ui en knoflook 3 min. zachtjes fruiten. Van maïs 4 el apart houden, rest door uimengsel scheppen. Melk en rode peper toevoegen, aan de kook brengen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Met keukenmachine of staafmixer soep glad pureren. Paprika's in reepjes snijden. Crème fraîche en paprika door soep roeren en nog 5 min. zachtjes meekoken. Soep eventueel iets verdunnen met water (soep moet dik blijven). Op smaak brengen met zout. Soep in kommen scheppen en maïskorrels en kaas erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen.