Pit­ti­ge ma­ïs­soep met quesa­dil­las

(240) waardeer
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 240

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. Helft van maïs in keukenmachine of met staafmixer pureren. Op bakplaat van oven 2 tortilla's uitspreiden. Grootste deel bosui erover verdelen. Helft van de kaas erover strooien. Afdekken met overige tortilla's. Tortilla's in 8 min. in midden van oven bakken. Paprika en peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Paprika en peper 2 min. bakken. Gepureerde maïs, 400 ml water en bouillontablet toevoegen. Soep aan de kook brengen en 3 min. laten doorkoken. Laatste minuut rest van maïs en helft van zure room toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Tortilla's in 4 punten snijden. Soep over 4 grote kommen verdelen. Rest van de zure room erop scheppen en met rest van kaas en bosui bestrooien. Tortilla's ernaast leggen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.