bewaar
Pittige maïssoep met quesadillas
Pittige maïssoep met quesadillas
bewaar

Pittige maïssoep met quesadillas

20 min. bereiden
243waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

bosuitjes

2 blikken

maïskorrels

1 pak

wraptortilla's

100 g

oude kaas

1

groene paprika

1

rode peper

2 eetlepels

zonnebloemolie

1

groentebouillontablet

1 bekertje

zure room

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. Helft van maïs in keukenmachine of met staafmixer pureren. Op bakplaat van oven 2 tortilla's uitspreiden. Grootste deel bosui erover verdelen. Helft van de kaas erover strooien. Afdekken met overige tortilla's. Tortilla's in 8 min. in midden van oven bakken. Paprika en peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Paprika en peper 2 min. bakken. Gepureerde maïs, 400 ml water en bouillontablet toevoegen. Soep aan de kook brengen en 3 min. laten doorkoken. Laatste minuut rest van maïs en helft van zure room toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Tortilla's in 4 punten snijden. Soep over 4 grote kommen verdelen. Rest van de zure room erop scheppen en met rest van kaas en bosui bestrooien. Tortilla's ernaast leggen.