Pittige maïssoep met quesadillas
Pittige maïssoep met quesadillas
bewaar
bewaar

Pittige maïssoep met quesadillas

20 min. bereiden
254waarderingen

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. Helft van maïs in keukenmachine of met staafmixer pureren. Op bakplaat van oven 2 tortilla's uitspreiden. Grootste deel bosui erover verdelen. Helft van de kaas erover strooien. Afdekken met overige tortilla's. Tortilla's in 8 min. in midden van oven bakken. Paprika en peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Paprika en peper 2 min. bakken. Gepureerde maïs, 400 ml water en bouillontablet toevoegen. Soep aan de kook brengen en 3 min. laten doorkoken. Laatste minuut rest van maïs en helft van zure room toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Tortilla's in 4 punten snijden. Soep over 4 grote kommen verdelen. Rest van de zure room erop scheppen en met rest van kaas en bosui bestrooien. Tortilla's ernaast leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige maïssoep met quesadillas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig