bewaar
Romige maïssoep met zeevruchten
Romige maïssoep met zeevruchten
bewaar

Romige maïssoep met zeevruchten

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

1

prei

2 blikjes

maïskorrels

2 eetlepels

vloeibare margarine

3 eetlepels

bloem

2

vleesbouillontabletten

½ zakje

gemengde zeevruchten

1 pakje

room culinair

½

boerenbruin sesambrood

Aan de slag

Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige maïssoep met zeevruchten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig