bewaar
Romige maïssoep met zeevruchten
Romige maïssoep met zeevruchten
bewaar

Romige maïssoep met zeevruchten

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

1

prei

2 blikjes

maïskorrels

2 eetlepels

vloeibare margarine

3 eetlepels

bloem

2

vleesbouillontabletten

½ zakje

gemengde zeevruchten

1 pakje

room culinair

½

boerenbruin sesambrood

Aan de slag

Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren.