bewaar
Maïssoep met warme sandwich
Maïssoep met warme sandwich
bewaar

Maïssoep met warme sandwich

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olie

2

uien

1

rode paprika

300 g

maïskorrels

500 ml

vleesbouillon

1 schaal

gyrosvleesreepjes

1 pak

shoarmabroodjes

300 ml

volle melk

Aan de slag

In grote pan 2 el olie verhitten en ui 5 min. zachtjes bakken. Paprika en maïskorrels door ui scheppen en 5 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep afgedekt 10 min. zachtjes laten koken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en gyrosreepjes in 8 min. bruin en gaar bakken. Shoarmabroodjes opensnijden en in oven of broodrooster lichtbruin roosteren. Melk door soep roeren, nog even verwarmen en soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Shoarmabroodjes op vier grote borden leggen en vullen met gyrosreepjes. Soep in vier kommen scheppen en naast broodjes op bord zetten.

algemeenprijs per persoon 1.40 (in maart 2005)