Kikkererwtenschotel met shoarmareepjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 e olie
- 1 schaal shoarmavlees (ca. 400 g)
- 2 grote uien (in halve ringen)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt)
- 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks)
- 100 ml volle yoghurt (op kamertemperatuur)
- 1 groene paprika (in zeer dunne reepjes)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In wok olie verhitten en shoarmavlees hierin 5 min. roerbakken. Ui door vleesreepjes scheppen en 5 min. meebakken. Tomaat en kikkererwten toevoegen en geheel nog 3-4 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Shoarmabroodjes in broodrooster (of onder ovengrill) lichtbruin roosteren en elk in vier puntjes snijden. Yoghurt op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwtenschotel over vier diepe borden verdelen. Yoghurt erop scheppen en garneren met rauwe paprikareepjes. Broodpuntjes ernaast serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g